HỒNG HẠNH

American Sour Cream Cheesecake

Posted on: Tháng Năm 15, 2009

Ingredients for biscuit base:

180 gm. digestive biscuits (blend till fine)
1 Tbsp. brown sugar
4 Tbsp. melted butter

Cream cheese filling:

500 gm. Cream cheese
120 gm. fine sugar
1 tsp. vanilla essence
15 gm. plain flour
1 no. grated Lemon zest
1/2 Tbsp. Lemon Juice
3 nos. eggs
50 ml. whipping cream

Topping:

200 gm. sour cream
1 Tbsp. sugar
1/2 tsp. vanilla essence

Blueberry Pie filling

Method:

(1) Biscuit base: Blend biscuits till fine and add in brown sugar and melted butter. Mix till well combined and pour into a 7″ round springform tin and put into refrigerator to let it set.
(2) Meantime, cream cream cheese with sugar till light, add eggs one at a time till well mixed. Add in lemon zest and lemon juice.
(3) Add in vanilla essence and plain flour and mix thoroughly.
(4) Pour in whipping cream and mix thoroughly, then pour into prepared springform tin and steam bake for 1 hour 30 mins at 160C.
(5) Mix sour cream, sugar and vanilla essence together and then pour on top of the baked cheesecake and return cake tin into the oven and bake for another 20 mins. Turn off the oven and leave cheesecake in the oven for about 30 mins. Leave oven door ajar and let the cheesecake cool in the oven.
(6) Remove from oven, put in the refrigerator to let it set.
(7) Pour blueberry pie filling on top and then slice and serve chilled.
Nguồn

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: