HỒNG HẠNH

New York Cheesecake

Posted on: Tháng Năm 15, 2009

New York Sweet Crust:

125 gm. plain flour
50 gm. butter
1/4 tsp. baking powder
50 gm. sugar
1 no. small egg

Ingredients for filling:

600 gm. Cream cheese – room temperature
120 gm. Sugar
30 gm. plain flour
4 nos. medium size eggs
125 gm. sour cream
1 Tbsp. Lemon zest
1 tsp. Vanilla essence

apricot gel: 2 Tbsp. apricot jam + 80 to 100 gm. water + 1/2 tsp. agar agar powder + 1/2 tsp. instant jelly

Method:

(1) For crust: cream butter and sugar till creamy. Add in egg a little at a time till evenly mixed. Add in flour and baking powder and mix into a dough. Rest for about 20 mins. Then roll out the dough and lay into a 9″ springform tin. Bake at 175C for about 15 mins. then remove from oven and let it cool.

(2) Beat cream cheese with sugar till creamy. Add in lemon zest and vanilla essence.
(3) Add eggs, 1 at a time until finished.
(4) Add in plain flour and then pour in the sour cream and mix.
(5) Pour the cream cheese filling into the baked crust and steam bake for about 1 hour 10 mins. or until center is almost set.
(6) Leave in the oven for about 30 mins (oven switched off) and then remove from oven or you can leave it inside till cooled.
(7) Chill in the fridge and glaze the cheese cake with apricot gel.
(8) Serve chilled.
Nguồn

Thẻ:

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: