HỒNG HẠNH

Raspberry tart

Posted on: Tháng Năm 15, 2009

Ingredients for tart dough:

120 gm. butter
25 gm. egg
45 gm. sugar
250 gm. plain flour
1/2 tsp. vanilla essence

Method:

(1) Rube butter into flour till it resemble breadcrumbs.
(2) Add in sugar, vanilla essence and egg and mix into a pliable dough.
(3) Rest dough for 20 mins.
(4) Press dough into tart mould and bake in the oven at 175C for 20 mins or till golden brown.

Filling: Mix together:

50 gm. instant custard
125 gm. fresh milk – cold
100 gm. whipped cream

100 gm. fresh raspberries cooked with 2 Tbsp. sugar + 2 Tbsp. water and thicken with a little cornflour water (2 tsp. cornflour + 1 Tbsp. water)

some melted chocolate for brushing tart shell

Method:
(1) Brush melted chocolate onto the base of the baked tart shell.
(2) Scoop filling into tart shell.
(3) Arrange raspberries on top and then chill in the fridge before serving.
Nguồn

Thẻ:

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: