HỒNG HẠNH

Strawberry Chiffon Cake

Posted on: Tháng Năm 15, 2009

Ingredients:

4 egg yolks
40 gm. Castor sugar
1/4 tsp. Salt
a drop of pink colouring
1 tsp. Strawberry emulco

150 gm. Fresh Strawberries – puree until fine
80 gm. cornoil
20 gm. Kirsch liquer

120 gm. Superfine flour
1 tsp. Baking powder

5 Egg white
1/2 tsp. Cream of Tartar
70 gm. Castor sugar

Method:

(1) Mix the egg yolks with sugar and stir until well mixed.

(2) Add in cornoil, strawberry puree and kirsch and stir till well-mixed. Add in flour and baking powder and stir until smooth . Add in pink colouring and strawberry emulco.

(3) Beat egg white with cream of tartar and while egg white is beating, pour in sugar gradually and beat till stiff.

(4) Fold egg white with the egg yolk mixture and pour into a greaseless 23 cm or 25 cm tube pan and bake at 175C for about 50 mins.

(5) When cake is done, remove from oven and overturn the cake onto a wire rack until cool. Remove from pan. Serve.
Nguồn

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s

%d bloggers like this: